Szef Kuchni poleca:
BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI
- Wołowy z sosem BBQ (600g) - 49,00
- Cheeseburger (360g) - 48,00
- Burger z burakiem i kozim serem - 48,00
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Tatar wołowy siekany podawany z oliwą ziołową - 49,00
- Carpaccio z łososia z kaparami - 46,00
- Deska serów lub wędlin włosko/francuskich 300g - 60,00
- Deska serów lub wędlin polskich 300g - 50,00
PRZYSTAWKI GORĄCE
- Volauvent borowikowy z śmietaną - 49,00
- Placuszki z cukini z wędzonym łososiem - 42,00
- Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 16,00
- Śląski żurek z kiełbasą, ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 28,00
- Zupa grzybowa z suszonymi pomidorami - 29,00
- Pikantna tajska zupa z kurczakiem - 29,00
- Bugattini z łososiem, krewetkami i curry - 59,00
- Grzybowa polenta z gorgonzolą i smażoną radichio - 49,00
- Polędwica z dorsza z czarną soczewicą i warzywami. Chrupiący cukierek z szpinaku, sos curry - 58,00
- Łosoś parowany na kuskusie z pomidorkami cherry i sosem cytrynowym - 69,00
- Żebro wieprzowe z domowymi grubo krojonymi frytkami, sałatką, sosem BBQ - 52,00
- Stek wołowy na puree selerowym z demi glace i gratine ziemniaczanym - 110,00
- Kotlet wieprzowy panierowany, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana - 54,00
- Gulasz z serc drobiowych z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym - 49,00
- Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 52,00
- Królik na maślanym puree ziemniaczanym z porą, marchewką i szalotka z sosem czekoladowym - 56,00
- Duszona gicz wołowa z ciemnymi kluskami i sałatką z kapusty czerwonej - 54,00
- Golonko wieprzowe podane z pajda chleba i sosem z duszonych jeżyn - 52,00
- Rolada drobiowa z szpinakiem, fetą i pomidorami suszonymi w boczku, podana z ziemniaczany krokietem i bukiet warzyw na maśle - 52,00
- Sałatka cezar z gorącymi grzankami - 39,00
- Sałatka z pieczonej marchewki z imbirem, serem kozim i orzechami - 48,00
- Pierogi z mięsem 8 szt. - 32,00
- Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 29,00
- Pierogi ruskie 8 szt. - 31,00
- Pierogi z owocami 8 szt. - 32,00
- Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 26,00
- Pucharek włoskiego tiramisu - 28,00
- Pucharek banoffee (ciasto kruche, banan, toffi,śmietana) - 28,00
- Pucharek panacota z wiśniami - 28,00
- Sernik z białą czekoladą - 25,00
- Truskawkowa chmurka ciasto - 25,00
- Monodeser orzechowo-czekoladowy - 28,00
- Ciasto firmowe - 25,00