Nasze menu

directDojazd phoneZadzwoń RezerwujRezerwuj
Polecamy

Szef Kuchni poleca:

BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI

  • Wołowy z sosem BBQ (600g) - 49,00
  • Cheeseburger (360g) - 48,00
  • Burger z burakiem i kozim serem - 48,00
Przystawki

PRZYSTAWKI ZIMNE

  • Tatar wołowy siekany podawany z oliwą ziołową - 49,00
  • Carpaccio z łososia z kaparami - 46,00
  • Deska serów lub wędlin włosko/francuskich 300g - 60,00
  • Deska serów lub wędlin polskich 300g - 50,00

PRZYSTAWKI GORĄCE

  • Volauvent borowikowy z śmietaną - 49,00
  • Placuszki z cukini z wędzonym łososiem - 42,00 
Zupy

 

  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 16,00
  • Śląski żurek z kiełbasą, ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 28,00
  • Zupa grzybowa z suszonymi pomidorami - 29,00
  • Pikantna tajska zupa z kurczakiem - 29,00
Makaron/Ryż

 

  • Bugattini z łososiem, krewetkami i curry - 59,00
  • Grzybowa polenta z gorgonzolą i smażoną radichio - 49,00

 

Ryby
  • Polędwica z dorsza z czarną soczewicą i warzywami. Chrupiący cukierek z szpinaku, sos curry - 58,00
  • Łosoś parowany na kuskusie z pomidorkami cherry i sosem cytrynowym - 69,00
Dania Główne
  • Żebro wieprzowe z domowymi grubo krojonymi frytkami, sałatką, sosem BBQ - 52,00
  • Stek wołowy na puree selerowym z demi glace i gratine ziemniaczanym - 110,00
  • Kotlet wieprzowy panierowany, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana - 54,00
  • Gulasz z serc drobiowych z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym - 49,00
  • Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 52,00
  • Królik na maślanym puree ziemniaczanym z porą, marchewką i szalotka z sosem czekoladowym - 56,00
  • Duszona gicz wołowa z ciemnymi kluskami i sałatką z kapusty czerwonej - 54,00
  • Golonko wieprzowe podane z pajda chleba i sosem z duszonych jeżyn - 52,00
  • Rolada drobiowa z szpinakiem, fetą i pomidorami suszonymi w boczku, podana z ziemniaczany krokietem i bukiet warzyw na maśle - 52,00
Sałatki
  • Sałatka cezar z gorącymi grzankami - 39,00
  • Sałatka z pieczonej marchewki z imbirem, serem kozim i orzechami - 48,00
Pierogi
  • Pierogi z mięsem 8 szt. - 32,00
  • Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 29,00
  • Pierogi ruskie 8 szt. - 31,00
  • Pierogi z owocami 8 szt. - 32,00
Desery
  • Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 26,00
  • Pucharek włoskiego tiramisu - 28,00
  • Pucharek banoffee (ciasto kruche, banan, toffi,śmietana) - 28,00
  • Pucharek panacota z wiśniami - 28,00
  • Sernik z białą czekoladą - 25,00
  • Truskawkowa chmurka ciasto - 25,00
  • Monodeser orzechowo-czekoladowy - 28,00
  • Ciasto firmowe - 25,00