Hotel Marysin Dwór

WIGILIE

OFERTA ŚWIĄTECZNA

 

MENU WIGILIJNE ZASIADANE I

 

ZUPA (pozycja do wyboru):

  • Aromatyczna zupa rybna z domowymi łazankami 200ml
  • Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami 200 ml

DANIE GŁÓWNE:

  • Dzwonki z karpia z polskich jezior w złocistej panierce 100g
  • Ziemniaki pure z koperkiem 100g
  • Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku 100g
  • Pierogi różne 3 szt/os.

DESER I NAPOJE:

  • Szarlotka lub piernik 100g
  • Kawa lub herbata
  • Tradycyjny kompot wigilijny 200ml


MENU WIGILIJNE ZASIADANE II
PRZYSTAWKA 150g (pozycja do wyboru):

  • Wigilijny śledź w śmietanie z jabłkiem i selerem

ZUPA (pozycja do wyboru):

  • Aromatyczna zupa borowikowa z domowymi łazankami 200ml
  • Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami 200ml

DANIE GŁÓWNE:

  • Dzwonki z karpia z polskich jezior w złocistej panierce 150g
  • Ziemniaki pure z koperkiem 100g
  • Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku 100g
  • Pierogi różne (z kapustą i grzybami, kaszą gryczaną, szpinakiem) 3 szt/os.

DESER:

  • Makówki lub szarlotka 100g
  • Kawa lub herbata
  • Tradycyjny kompot wigilijny 200ml


MENU WIGILIJNE ZASIADANE III
PRZYSTAWKA 150g (pozycja do wyboru):

  • Wigilijny sledż w śmietanie z jabłkiem, szalotkami
  • Filet z wędzonego pstrąga z musem chrzanowym

ZUPA (pozycja do wyboru):

  • Aromatyczna zupa rybna z domowymi łazankami 200ml
  • Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami 200 ml

DANIE GŁÓWNE:

  • Dzwonki z karpia z polskich jezior w złocistej panierce 100g
  • Filet z tilapii parowany z ziołami 100g
  • Ziemniaki pure z koperkiem 100g
  • Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku 100g
  • Pierogi różne (z kapustą i grzybami, kaszą gryczaną, szpinakiem)

DESER:

  • Makówki 60g
  • Piernik 60g
  • Kawa lub herbata
  • Tradycyjny kompot wigilijny 200ml
  • Lampka wina białego stołowego 100ml

 

MENU WIGILIJNE ZASIADANE IV
PRZYSTAWKA 150g (pozycja do wyboru):

  • Tatar ze śledzi z korniszonem przełożony płatkami ziemniaków z vinegrettem z koperku
  • Śledź z suszonymi grzybkami i śliwkami
  • Roladki z wędzonego łososia z chrzanem

ZUPA (pozycja do wyboru):

  • Aromatyczna zupa grzybowa z domowymi łazankami 200ml
  • Tradycyjna zupa rybna 200 ml

DANIE GŁÓWNE:

  • Łosoś norweski z pomidorowym vinegrett 100g
  • Dzwonki karpia w złocistej panierce 100g
  • Ziemniaki pure z koperkiem 100g
  • Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku 100g
  • Pierogi różne (z kapustą i grzybami, kaszą gryczaną, szpinakiem) 3 szt/os.

DESER:

  • Kawa lub herbata
  • Tradycyjny kompot wigilijny 200ml
  • Lekki mus z białego serka z bakaliami i sosem czekoladowym
  • Makowiec, piernik w czekoladzie, szarlotka
  • Lampka wina białego stołowego 100ml


MENU WIGILIJNE ZASIADANE V
PRZYSTAWKA 150g (pozycja do wyboru):

  • Karp faszerowany na słodko w galarecie z miodu pitnego

  • Wyborne śledzie z suszonymi grzybami i śliwkami
  • Chrupiące placki ziemniaczane z tatarem z łososia, czerwonym kawiorem i kwaśną śmietaną

ZUPA (pozycja do wyboru):

  • Aromatyzowana zupa grzybowa z domowymi łazankami 200ml

  • Pierogi z kapustą i leśnymi grzybami z filiżanką czerwonego barszczu

DANIE GŁÓWNE:

  • Sandacz smażony w sosie z wina, rodzynek i migdałów
  • Dzwonki z karpia w złocistej panierce
  • Ziemniaki puree z koperkiem
  • Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku
  • Pierogi   różne (z kapustą i grzybami, kaszą gryczaną, szpinakiem) 3 szt/os.