Hotel Marysin Dwór

Przystawki

PRZYSTAWKI ZIMNE

COLD STARTERS / KALTE VORSPEISEN:

 

Polski stół biesiadny (pasztet z królika w wekach, kaszanka na grzankach z konfiturą pomarańczową,
boczek wolno gotowany z dipem chrzanowym, masło z oliwy, pieczywo


Tatar wołowy

Filety śledziowe marynowane musztardą francuską z cebulą i korniszonem oraz z kawiorem z octu balsamicznego


 

PRZYSTAWKI GORĄCE

HOT STARTERS / WARME VORSPEISEN:

 

Filet z kaczki souse vide, na puree z selera i dyni w asyście gruszki gotowanej w winie,
z konfiturą z cebuli i winno malinowym sosie

 

Wątróbka drobiowa z sezonowymi warzywami i jabłkowym demi glace

 

Oscypek grillowany z duszonymi borówkami i morelowym puree

 

 

Restauracja Marysin Dwór