Hotel Marysin Dwór

CHRZCINY

OFERTA MENU - CHRZCINY

 

OFERTA MENU 1

 

ZUPA

Rosół z domowym makaronem

 

DANIE GŁÓWNE

- Patera mięs różnych 200g/os: tradycyjna śląska rolada wołowa ,

schab po polsku , francuski devolay z masłem

podawana z : ziemniakami opiekanymi, kluski białe i ciemne, zestaw surówek, modra kapusta


DESER I NAPOJE

- patera ciast różnych (szarlotka, sernik, makowiec)

- kawa lub herbata

 

CENA OD OSOBY:___________________________________________________________ 70,00

 

 

OFERTA MENU II

 

ZUPA

- Krem z dyni podawany z grzankami ziołowymi i pestkami dyni

 

DANIE GŁÓWNE

Roladka wieprzowa faszerowana chrzanem, podawana z ziemniakami z koperkiem

i zestawem surówek sezonowych

 

DESER I NAPOJE

Pieczona gruszka w asyście czekolady i gałki loda miętowego

Kawa lub herbata,

 

CENA OD OSOBY:___________________________________________________________ 60,00

 

 

OFERTA MENU III

 

ZUPA

- Krem ze świeżych pomidorów serwowany z groszkiem ptysiowym i śwież bazylią

 

DANIE GŁÓWNE

Roladka z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami podawana z zapiekanką ziemniaczaną i glazurowanymi marchewkami

 

DESER I NAPOJE

Włoska pana cota z musem malinowym i nutą czekolady

Kawa lub herbata,

 

CENA OD OSOBY: _________________________________________________________ 55,00

 

 

OFERTA MENU IV

 

ZUPA

Aksamitny krem z białych warzyw serwowany z pasztecikiem z ciasta francuskiego nadziewanego szpinakiem i serem feta

 

DANIE GŁÓWNE

Policzki wołowe duszone w winie podawane z kaszą gryczaną i glazurowanymi buraczkami

 

DESER I NAPOJE

Świeże owoce podawane z ciepłym sosem zabajone i kruszonką owsianą

Kawa lub herbata,

 

CENA OD OSOBY:__________________________________________________________ 55,00

 

 

OFERTA V

 

PRZYSTAWKA

Roladka z dojrzewającego sera koziego, ułożona na Carpaccio z buraka,

z rukolą i sosem balsamicznym

 

DANIE GŁÓWNE

Patera mięs różnych  (2 kawałki mięsa na osobę):

Roladka wieprzowa z grzybami oraz udko z kaczki podawane z :

ziemniakami opiekanymi oraz ryżemz warzywami, kapustą modrą i zestawem surówek

 

DESER I NAPOJE

Włoskie tiramisu z czerwonym akcentem

Kawa lub herbata

 

CENA OD OSOBY:__________________________________________________________ 85,00

 

 

OFERTA MENU VI

 

PRZYSTAWKA

Roladki z suszoną śliwką w boczku na sałatce z rukoli, pomidorków koktailowych

i orzeszków ziemnych

 

DANIE GŁÓWNE

Patera mięs różnych  (2 kawałki mięsa na osobę):

Filet z kurczaka pieczony w marynacie z sosu sojowego i powideł śliwkowych oraz polędwiczka w cieście francuskim

podawana z kluskami białymi, ziemniakami z wody, buraczkami na ciepło i bukietem świeżych sałat oblanych sosem vinegrette

 

DESER I NAPOJE

Kompozycja lodów i sorbetów z owocami sezonowymi, świeżą miętą kremową śmietaną i czekoladowym sosem

Kawa lub herbata

 

CENA OD OSOBY: __________________________________________________________ 85,00

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ZIMNA PŁYTA STANDARD:________ 400g/os_____________________________________ 30,00

-wachlarz wędlin regionalnych i mięs pieczonych na zimno

- chrupiąca sałata lodowa z grillowanym bekonem, jajkiem i serem pleśniowym podawana z sosem

czosnkowym

- sałatka z indyka wędzonego, zielonej papryki, ananasa i słodkiej kukurydzy z dodatkiem świeżej

kolendry w jogurtowo-majonezowym sosie

- tymbaliki z kurczakiem i warzywne

- łosoś faszerowany musem chrzanowym pod delikatną galantyną

- deska serów dojrzewających i pleśniowych

- pasztet podawany w asyście grzybów marynowanych i polskiej żurawiny

- rostbef pieczony na różowo podawany z sosem musztardowym

- marynaty (papryka, pieczarki, ogórki)

- jajka w asyście musów łososiowego, z buraków i fety, twarogowo-jajecznym

- pieczywo, masło

 

BUFET ZIMNY: ____________400g/os___ min. 20 os.______________________________ 30,00

Patera mięs i wędliny z naszej wędzarni

Kompozycja wędzonych, pieczonych i podsuszanych kiełbas

Ozory wołowe z galaretką śliwkową i chrzanową

Rostbef pieczony na różowo rolowany z musem chrzanowym

Tymbaliki z kurczakiem

Tymbaliki z warzywami

Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn

Deska rolad serowych z różnymi nadzieniami, serów gatunkowych i żółtych

Pomidory, ogórki

Marynaty

Sałatka Caprese

Sałatka grecka Hariatiki

Sałatka Hawajska z kurczakiem i ananasem

Salatka jarzynowa śląska

Roladki z łososia z musem ziołowym

Deski ryb wędzonych

Matyjasy na poduszce z cebulki, zielonego jabłka oraz śnieżnobiałej śmietany

Finger foods

Smalec, ogórki kiszone

Pieczywo, masło

 

CIEPŁE KOLACJE:

Barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem lub krokietem 10,00

Tradycyjny węgierski bogracz 15,00

Strogonoff 15,00

Potrawka z indyka z kolorowymi paprykami 15,00

Micha pierogów 8 szt.(mięso, ruskie, kapusta z grzybami, z kaszą)         15,00

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Koszty dodatkowe opcjonalnie:

Wino czerwone, białe, musujące od 40,00

Piwo beczka 30l 480 – rabat 360,00

Piwo Żywiec 0,5l 8,00

Piwo Paulanner 0,5l 15,00

Piwo Heineken 0,5l 10,00

Napoje zimne 1l 10,00

Wódka od 40,00