Hotel Marysin Dwór

Menu konferencyjne

PRZERWY KAWOWE KLASYCZNA

Kawa lub herbata

Sok lub wod 0,2 l/os

Asortyment kruchyhc ciasteczek

DESEROWA

Kawa lub herbata

Sok lub woda 0,2 l/os

Patery ciast różnych

ŚNIADANIOWA

Kawa lub herbata

Sok lub woda 0,2 l/os

2 kanapki, 2 tartinki, 2 koreczki

LUNCH / OBIAD ZESTAW I

Rosół z domowym mararonem

Tradycyjny Devolaille podawany z frytkami i surówką

Puchar lodów z owocami

Kompot 0,2 l

ZESTAW II

Barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem

Pierś z kurczaka z grilla w sosie z ziemniakami puree i surówką sezonową

Szarlotka na ciepło

Kompot 0,2l

ZESTAW III

Krem z pory z grzankami

Podudzie z indyka podawane z ryżem i surówką sezonową

Szarlotka

Kompot 0,2l

ZESTAW IV

Zupa pomidorowa z makaronem

Golonko z ziemniakami i kapustą zasmażaną

Puchar sorbetów

Kompot 0,2l

ZESTAW V

Zupa jarzynowa

Kotlet schabowy podawany z młodymi ziemniakami i mizerią

Puchar lodów z owocami

Kompot 0,2l

KOLACJE UROCZYSTE MENU I

PRZYSTAWKA: Szynka parmeńska podawana na soczystym melonie skropione malinowym dresingiem i oprószone rózowym pieprzem

ZUPA: Delikatny krem z pieczonych pomidorów z pierożkami serowymi, parmezanem i oliwą

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych: Peklowana pierś kurczęcia faszerowana suszonymi pomidorami i serem pleśniowym; Sakiewka wieprzowa z oscypkiem i grzybami; Kaczka po laotańsku

Podawane z ziemniakami opiekanymi, kluskami białymi i ciemnymi, ryżem z warzywami; zestawem surówek, modra kapustą

DESER I NAPOJE: Krem Katelana, kawa, herbata

MENU II

PRZYSTAWKA: Plastry rozbefu pieczonego po angielsku z kremem Dijon, marynowanymi kurkami i czerwoną cebulą

ZUPA: Żur staropolski z wiejską szynką i tartym chrzanem podawany w chlebie

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych (2 kawałki na osobę): Schab ze sliwką oraz roladka drobiowa z farszem szpinakowym,

Podawane z kluskami białymi i ziemniakami z wody; zestawem surówek z warzyw sezonowych oraz kapustą zasmażaną

DESER I NAPOJE: Szrlotka podawana na ciepło z nuta lodów wanioliowych, kawa, herbata

MENU III

ZUPA: Consome z kaczkli z kluseczkami cielęcymi

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych (2 kawałki na osobę): Udko z kaczki; Rolada śląska wołowa; Schab po polsku faszerowany serem i grzybami

Podawane z kluskami białymi i ziemniakami z wody; zestawem surówek z warzyw sezonowych, kapustą zasmażaną

DESER I NAPOJE: Tradycyjny wiedeński sernik z gałką loda miętowego, kawa, herbata

MENU IV

ZUPA: Delikatny krem z cukinii z pieczonym bekonem i makaronem

DANIE GŁÓWNE:

Roladka drobiowa ze szpinakiem

Podawana z ziemniakami z koperkiem, zestawem surówek sezonowych

DESER I NAPOJE: Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną, kawa, herbata

ZIMNA PŁYTA

Wachlarz wedlin regionalnych i mięs pieczonych na zimno,
Tradycyjna sałatka grecka,
Sałatka królewska z szynką i selerem konserwowym,
Pieczony karczek faszerowany serem i orzechami,
Galantyna z drobiu,
Różki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane,
Pasztet z dziczyzny z borowikami i żurawiną,
Rolada serowa z szynką i kaparami,
Marynaty,
Jajka z kolorowymi pastami twarogowymi,
Pieczywo, masło,
CIEPŁE KOLACJE Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
Tradycyjny węgierski bogracz
Strogonoff
Potrawka z indyka z kolorowymi papryczkami
Restauracja Marysin Dwór