Hotel Marysin Dwór

Studniówki

Szanowni Państwo,

Podążając za Państwa wymaganiami i sugestiami w roku 2013 postanowiliśmy jeszcze bardziej uatrakcyjnić wybór menu studniówkowego na 2014 rok.

Poniżej przedstawiamy oferty z możliwością ich samodzielnego skomponowania jak i gotowe zestawy menu.
W przypadku samodzielnego skomponowania zlecający imprezę musi wybrać po jednym wariancie z zup, dań głównych, deserów, zimnej płyty oraz ciepłej kolacji.
Odstępstwem mogą być jedynie wegetarianie (dla nich istnieje możliwość przygotowania odrębnego menu), wymogiem jednak jest aby osoby takie były oznaczone tj. przy talerzu muszą  położyć wyciętą z papieru np. koniczynę.
Menu musi zostać ustalone najpóźniej na miesiąc przed datą imprezy. Ilość osób w tym również wegetarian musi zostać podana na 9 dni przed Studniówką.


OFERTA DO SAMODZIELNEGO SKOMPONOWANIA


Na przywitanie: Lampka Szampana (Wino musujące),


ZUPA 200 ml/os.:

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
  • Krem z pomidorów z bazylią, grzankami i śmietaną,
  • Delikatny krem z cukinii z pieczonym bekonem i makaronem,
  • Rosół z domowym makaronem,
  • Zupa serowa z chrupiącymi grzankami i gałązką tymianku,

DANIE GŁÓWNE 150g/100g/100g:

  • Cordon blue(schab z szynką i serem) z ziemniakami pure i zestawem surówek,
  • Tradycyjny francuski DeVolay z masłem podawany z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej,
  • Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i serem podawana z frytkami i surówką,
  • Sakiewka wieprzowa faszerowana pieczarkami i oscypkiem podawana z kopytkami i buraczkami na ciepło,

DESER 120g/os.:

  • Pucharek lodów firmowych z owocami i polewą,
  • Sernik z bakaliami, lodami czekoladowymi i bitą śmietaną,
  • Sałatka owocowa z gałką lodów waniliowych i polewą czekoladową,
  • Ciasta różne naszego wypieku (szarlotka, sernik, makowiec, piernik),
  • Szarlotka podawana na ciepło z łezką bitej śmietany i sosem malinowym,

ZIMNA PŁYTA:

WERSJA 1. ZASIADANA:

  • Patera wędlin i mięs - 50g/50g /os.,
  • Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn - 30g/os.,
  • Deska rolad serowych i serów żółtych - 20g/os.,
  • Pomidory, ogórki - 30g/os.,
  • Sałatka Hawajska z kurczakiem i ananasem - 75g/os.,
  • Sałatka grecka - 75g/os.,
  • Rożki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane - 40g/os.,
  • Pieczywo, masło,

WERSJA 2. BUFET (max. do 350 os.):

  • Patera mięs i wędliny z naszej wędzarni - 40g/40g /os.,
  • Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn - 30g/os.,
  • Deska rolad serowych z różnymi nadzieniami, serów gatunkowych i żółtych - 30g/os.,
  • Pomidory, ogórki - 30g/os.,
  • Marynaty - 20g/os.,
  • Matyjasy na poduszce z cebulki, zielonego jabłka oraz śnieżnobiałej śmietany - 30g/os.,
  • Sałatka Caprese - 30g/os.,
  • Sałatka grecka Hariatiki - 30g/os.,
  • Sałatka Hawajska z kurczakiem i anasem - 30g/os.,
  • Salatka jarzynowa śląska - 30g/os.,
  • Roladki z łososia z musem ziołowym - 20g/os.,
  • Kurczak w delikatnej galantynce - 20g/os.,
  • Rożki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane - 20g/os.,
  • Smalec, ogórki kiszone,
  • Pieczywo, masło,
  • Frankfuterki na ciepło - 30g/os.,
  • Pierogi różne - 50g/os.,

KOLACJA NA CIEPŁO 200ml/os.:

  • Boeuf strogonow,
  • Potrawka z kurczaka z kolorowymi paprykami,
  • Barszcz z francuskim pasztecikiem,
  • Żur śląski z ziemniaczkami i szynką,

NA STOŁACH:

  • Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń,

CENA OFERTY OD OSOBY:



OFERTA II

ZUPA:

  • Delikatny krem z zielonego groszku z miętową pianką,

DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 200g/os.:

  • Udko drobiowe pieczone,
  • Muszelki schabu faszerowane pieczarkami i delikatnym serem,
  • Podawane z: kluskami białymi i ciemnymi, ziemniakami puree,
  • Kapustą zasmażaną i zestawem surówek z warzyw sezonowych,

DESER I NAPOJE:

  • Tradycyjne właoskie tiramisu,
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń,

BUFET ZIMNY:

  • Patera mięs i wędlin z naszej wędzarni - 40g/40g /os.,
  • Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn - 30g/os.,
  • Deska rolad serowych z różnymi nadzieniami, serów gatunkowych i żółtych - 30g/os.,
  • Pomidory, ogórki - 30g/os.,
  • Marynaty - 20g/os.,
  • Matyjasy na poduszce cebuli, zielonego jabłka oraz śnieżnobiałej śmietany - 30g/os.,
  • Sałatka Caprese - 30g/os.,
  • Sałatka grecka Hariatiki - 30g/os.,
  • Sałatka Hawajska z kurczakiem i ananasem - 30g/os.,
  • Sałatka jarzynowa śląska - 30g/os.,
  • Roladki z łososia z musem ziołowym - 20g/os.,
  • Kurczak w delikatnej galantynce - 20g/os.,
  • Rożki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane - 20g/os.,
  • Smalec, ogórki kiszone,
  • Pieczywo, masło,
  • Frankfurterki na ciepło - 30g/os.,
  • Pierogi różne - 50g/os.,

NA ZAKOŃCZENIE:

  • Tradycyjny węgierski bogracz - 200ml/os.,

CENA OFERTY OD OSOBY:



OFERTA III

ZUPA:

  • Cappucino z kalafiora z kleksem różowej wytrawnej bitej śmietany,

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych - 250g/os.:

  • Rolada na sposób śląski,
  • Medaliony z delikatnego indyka,
  • Podawane z: kluskami białymi i ciemnymi, ziemniakami opiekanymi,
  • Kapustą modrą i zestawem surówek z warzyw sezonowych,

DESER I NAPOJE:

  • Krem czekoladowy z wiśniami,
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń,

BUFET ZIMNY:

  • Patera mięs i wędlin z naszej wędzarni - 40g/40g /os.,
  • Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn - 30g/os.,
  • Deska rolad serowych z różnymi nadzieniami, serów gatunkowych i żółtych - 30g/os.,
  • Pomidory, ogórki - 30g/os.,
  • Marynaty - 20g/os.,
  • Matyjasy na poduszce z cebulki, zielonego jabłka oraz śnieżnobiałej śmietany - 30g/os.,
  • Sałatka Caprese - 30g/os.,
  • Sałatka grecka Hariatiki - 30g/os.,
  • Sałatka Hawajska z kurczakiem i ananasem - 30g/os.,
  • Sałatka jarzynowa śląska - 30g/os.,
  • Roladki z łososia z musem ziołowym - 30g/os.,
  • Kurczak w delikatnej galantynce - 20g/os.,
  • Rożki szunkowe kremem chrzanowym nadziewane - 20g/os.,
  • Smalec, ogórki kiszone,
  • Pieczywo, masło,
  • Frankfurterki na ciepło - 30g/os.,
  • Pierogi różne - 50g/os.,

NA ZAKOŃCZENIE:

  • Barszcz z francuskimi pasztecikami - 200ml/os.,

CENA OFERTY OD OSOBY:



NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI OSÓB W TRAKCIE IMPREZY ZAPEWNIAMY:

  • stały nadzór menagera,
  • uroczystą dekorację sali i stołów,
  • starannie dobrany zespół profesjonalnych kelnerów i kucharzy,
  • bezpłatną szatnię,
  • parking GRATIS,