Hotel Marysin Dwór

Chrzciny

OFERTA MENU - CHRZCINY

 

MENU I

ZUPA:

  • Rosół z domowym makaronem,

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych 200g/os.

  • Tradycyjna śląska rolada wołowa,
  • Schab po polsku,
  • Udko drobiowe,
  • podawane z: ziemniakami opiekanymi, kluski białe i ciemne,
  • zestaw surówek, modra kapusta,

DESER I NAPOJE:

  • Szarlotka na ciepło z nuta lodów wanioliowych,
  • Kawa lub herbata,

CENA OFERTY OD OSOBY = 95 PLN - RABAT = 70,00 PLN/OS

 

 

MENU II

ZUPA:

  • Consome z kaczki z kluseczkami,

DANIE GŁÓWNE:

  • Rolada drobiowa ze szpinakiem,
  • Podawana z ziemniakami z koperkiem,
  • Zestaw surówek sezonowych,

DESER I NAPOJE:

  • Puchar lodów,
  • Kawa lub herbata,

CENA OFERTY OD OSOBY = 82 PLN - RABAT = 60,00 PLN/OS

 

 

MENU III

ZUPA:

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,

DANIE GŁÓWNE:

  • Pierś z kurczaka zapiekana anasem i serem,
  • Podawana z frytkami,
  • Zestaw surówek,

DESER I NAPOJE:

  • Sernik z sosem czekoladowym,
  • Kawa lub herbta,

CENA OFERTY OD OSOBY = 77 PLN - RABAT = 55 PLN/OS

 

 

MENU IV

ZUPA:

  • Krem z brokuł z grzankami,

DANIE GŁÓWNE:

  • Podudzie z indyka,
  • Podawane z ziemniakami puree,
  • Zestaw surówek,

DESER I NAPOJE:

  • Sałatka owocowa z gałką loda miętowego,
  • Kawa lub herbata,

CENA OFERTY OD OSOBY = 77,00 - RABAT = 55,00 PLN/OS

 

 

MENU V

PRZYSTAWKA:

  • Delikatna galantyna z drobiu z sosem cumberland,

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs różnych (2 kawałki na osobę),

  • Podudzie z indyka,
  • Cordon Blue (kotlet z szynką i serem),
  • Podawane z: ziemniakami opiekanymi oraz ryżem,
  • Kapustą zasmażaną i zestwem surówek,

DESER I NAPOJE:

  • Puchar lodów z owocami własnej roboty,
  • Kawa lub herbata,

CENA OFERTY OD OSOBY = 108,00 PLN - RABAT = 85 PLN/OS

 


MENU VI

PRZYSTAWKA:

  • Rożki szynkowe z musem chrzanowym pod delikatną galaretką,

DANIE GŁÓWNE:

Patera mięs róznych (2 kawałki na osobę):

  • Schab ze śliwką,
  • Roladka drobiowa z farszem szpinakowym,
  • Podawana z kluskami białymi oraz ziemniakami z wody,
  • Kapusta zasmażaną i zestawem surówek z warzyw sezonowych,

DESER I NAPOJE:

  • Szarlotka podawana na ciepło z nuta lodów waniliowych,
  • Kawa lub herbata,

CENA OFERTY OD OSOBY = 108,00 PLN - RABAT = 85,00 PLN/OS

 

Istnieje mozliwośc także domówienia do zestawów menu zimnej płyty lub ciepłej kolacji:

ZIMNA PŁYTA STANDARD

  • Wachlarz wedlin regionalnych i mięs pieczonych na zimno,
  • Tradycyjna sałatka grecka,
  • Sałatka królewska z szynką i selerem konserwowym,
  • Pieczony karczek faszerowany serem i orzechami,
  • Galantyna z drobiu,
  • Różki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane,
  • Pasztet z dziczyzny z borowikami i żurawiną,
  • Rolada serowa z szynką i kaparami,
  • Marynaty,
  • Jajka z kolorowymi pastami twarogowymi,
  • Pieczywo, masło,

CENA OD OSOBY 40,00 PLN - RABAT = 30,00 PLN/OS


CIEPŁE KOLACJE:

 

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
15,00 pln - rabat = 10,00 pln/os
  • Tradycyjny węgierski bogracz
20,00 - rabat = 15,00 pln/os
  • Strogonoff
20,00 pln - rabat = 15,00 pln/os
  • Potrawka z indyka z kolorowymi papryczkami
20,00 pln - rabat = 15,00 pln/os