Hotel Marysin Dwór

Wesela

Szanowna Paro Młoda !!!


Ślub to szczególnie radosne wydarzenie w życiu każdego człowieka, dzień w którym dwoje ludzi wstępuje razem na nieznaną dla nikogo drogę.
Drogę, w której nawzajem będą musieli się wspierać, wybaczać a także cieszyć z kolejnych przeżytych wspólnie lat.
Wesela mogą być bogate lub skromne, małe lub duże. Zawsze jednak uroczystość ta powinna pozostać w pamięci jako jedyne, niepowtarzalne wydarzenie, dlatego w trakcie przygotowań tak bardzo zależy Nam, aby tak wyjątkowej uroczystości zapewnić jak najlepszą oprawę i serwis.
Dokładamy wszelakich starań, aby ten szczególny dzień był jednym z najpiękniejszych w Waszym życiu.
Profesjonalna obsługa doradzi dowolną aranżację sali przy okrągłych lub prostokątnych stołach.
Bogate i wyselekcjonowane menu, specjalnie przygotowane przez Szefa Kuchni, zaspokoi najbardziej wysublimowane gusta naszych wymagających Gości.
Nowożeńcy w prezencie od Hotelu otrzymają klucze do komfortowego i przytulnego apartamentu na noc poślubną uświetnioną winem musującym i wykwintnym śniadaniem.
Nie zapomnieliśmy również o Gościach weselnych. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy pokoje w atrakcyjnych cenach oraz bezpłatny parking.
Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie weselne Waszych marzeń w:
Restauracji „Marysin Dwór” Park

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Dodatkowo w cenie menu 170,00-275,00 otrzymują Państwo:
  • chleb powitalny wypiekany przez cukierników naszego Hotelu,
  • sale weselne o powierzchni dopasowanej do planowanej liczby uczestników, z uzgodnionym ustawieniem stołów i parkietem do tańca,
  • lampkę wina musującego dla wszystkich Gości w czasie ceremonii powitalnej,
  • miejsca parkingowe dla Młodej Pary i Gości weselnych,
  • 10% rabatu na wszystkie kolejne imprezy rodzinne dla Państwa Młodych (Chrzciny, Komunie, Rocznice, Imieniny i Urodziny) organizowane dla min. 20 osób,
  • Przy wyborze Pakietu Diamentowego i Brylantowego - bezpłatną degustację dla 2 osób dowolnie wybranych 3 potraw z winem stołowym naszej oferty weselnej (prosimy o dokonanie wcześniejszej rezerwacji),
  • Przy wyborze Pakietu Brylantowego pokoje hotelowe dla Rodziców Państwa Młodych w naszym Hotelu "Marysin Dwór" w Katowichach - GRATIS

w/w oferta dotyczy imprez min. 40-osobowych

 

Ponadto polecamy Państwu usługi i opcje dodatkowo płatne:

Pokoje dla Gości weselnych w specjalnych cenach:

  • od 100,00 pln do 170,00 pln - pokoje jednoosobowe
  • od 120,00 pln do 200,00 pln - pokoje dwuosobowe

Pakiet alkoholi bez limitu (12 godz) - OPEN BAR:

  • w cenie 35,00 pln/os - piwo beczkowe, wódka czysta Sobieski, wino białe i czerwone
Możliwe jest korzystanie z własnych napoi alkoholowych (konieczna jest banderola polskiej akcyzy)

Zakup alkoholi w promocyjnych cenach:

  • 25,00 pln/0,5l - wódka Sobieski,
  • 30,00 pln/0,5l - wódka Bols, Smirnoff, Wyborowa,
  • 40,00 pln/0,5l - wódka Finlandia, Danzka,
  • od 25,00 pln - wina: Argentyna, Chile, Hiszpania,
W cene wliczono okolicznościowe zawieszki.

Fontanna czekoladowa - prawdziwa gorąca czekolada wypływająca ze srebrnej fontanny ustawiona na postumencie w asyście świeżych owoców, biszkoptów i innych słodkości,

  • w cenie 10,00 pln/os.,

Stół staropolski - kiełbasa z drzewa, udziec wędzony, ogórki z beczki, smalec z boncloka..... i wiele, wiele innych swojskich specjałów produkowanych tradycyjnymi metodami przez masarzy z Nowego Targu i okolic,

  • przy liczbie osób 40-80 (Sala Taneczna) w cenie 2000,00 pln,
  • przy liczbie osób powyżej 80 (Sala Bankietowa) w cenie 3000,00 pln,
Restauracja oświadcza, iż nieskonsumowane produkty pakowane są w opakowania jednorazowe bezpośrednio po zakończeniu imprezy. Należy je zabrać przy opuszczaniu Sali. Produkty nie odebrane po zakończeniu przyjęcia weselnego zostaną wyrzucone.

ZASADY REZERWACJI I PŁATNOŚCI:

Restauracja Marysin Dwór - Park udostępnia następujące sale weselne:


TANECZNA: sala znajdująca się na terenie restauracji.
Minimalna ilość uczestników to 40 osób pełnopłatnych.

Możliwe ustawienie stołów (litera T lub podkowa)


BANKIETOWA: sala znajdująca się na wysokim parterze.
Minimalna ilość uczestników to 80 osób pełnopłatnych.


Jeżeli liczba osób będzie mniejsza niż wymagana na daną salę konieczna będzie dopłata różnicy pomiędzy faktyczną, a wymaganą minimalną liczbą osób.

  • Osoby organizujące wesele mogą wstępnie zarezerwować interesujący ich wolny termin bez zaliczki na 14 dni. Po upłynięciu tego okresu zostaną automatycznie wykreśleni z rejestru rezerwacji bez powiadomienia.
  • W razie chęci potwierdzenia wstępnej rezerwacji zleceniodawca imprezy wpłaca 2000 zł zadatku. Zleceniobiorca zobowiązany jest wystawić pokwitowanie wpłaconego zadatku oraz wypisać umowę lub w razie nieobecności managera odpowiedzialnego za organizację imprez weselnych umówić zleceniodawcę na dogodny termin podpisania w/w umowy.
  • Bezzwrotny zadatek w wysokości 2000 zostanie zaliczony na poczet kosztów związanych z organizacji wesela tzn. ogólna kwota (ilość osób x koszt wybranego menu – zadatek).
  • Na 31 dni przed planowaną uroczystością Zleceniodawca wpłaci zadatek w wysokości 50% należności za część gastronomiczną oraz potwierdzi ostateczną wersje menu weselnego.
  • Na 7 dni przed planowana imprezą prosimy o ostateczne potwierdzenie ilości gości na przyjęciu weselnym. W dniu tym pokrywana jest również pozostała należność za część gastronomiczną.
  • W wypadku korzystania z opcji zakupu w naszym lokalu napoi oraz alkoholu w cenach promocyjnych, należność za napoje i alkohole pokrywamy najpóźniej na dzień po weselu.
  • W wypadku rezygnacji z organizacji imprezy weselnej po podpisaniu umowy i wpłacie zadatku Restauracja Marysin Dwór - Park zgodnie z umową zaliczy wpłaconą kwotę na poczet strat związanych z utratą terminu.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Każdą ceremonię rozpoczynamy od uroczystego powitania Państw Młodych w eleganckim hallu Restauracji,
życzenia Rodziców - powitanie Młodej Pary chlebem i solą,
Pan Młody przenosi Żonę przez próg, wejście Gości do sali weselnej

WERSJA I WESELNA - 8 GODZINNA
ZUPA:
  • Rosół z makaronem domowej roboty,
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 200g/os:
  • Tradycyjna śląska rolada wołowa,
  • Schab panierowany,
  • Udko drobiowe,

Dodatki:

  • ziemniaki opiekane,
  • kluski białe i ciemne,
  • zestaw surówek,
  • modra kapusta,
DESER I NAPOJE:
  • Puchar lodów z owocami,
  • Kawa, herbata - bez ograniczeń,
ZIMNA PŁYTA:
  • Wachlarz mięs i wędlin,
  • Rolada serowa z szynką,
  • Galantyna z drobiu,
  • Roladki z łososia wędzonego z musem chrzanowym,
  • Sałatka jarzynowa/sałatka grecka,
  • Marynaty,
  • Śledzie w trzech smakach,
  • Jajka faszerowane kolorowymi pastami twarogowymi,
  • Pieczywo, masło,
KOLACJA I:
  • Szaszłyk drobiowy podawany z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej,
CENA OD OSOBY                                                                             130,00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
PAKIET SREBRNY - 12 GODZINNY
ZUPA:
  • Consome z kaczki z kluseczkami cielęcymi,
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 250g/os:
  • Tradycyjna śląska rolada wołowa,
  • Schab po polsku faszerowany pieczarkami,
  • Filet drobiowy z grilla,
Dodatki:
  • ziemniaki opiekane,
  • kluski białe i ciemne,
  • zestaw surówek,
  • modra kapusta,
DESER I NAPOJE:
  • Puchar lodów z owocami,
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń,
ZIMNA PŁYTA:
  • Wachlarz mięs i wędlin,
  • Rolada serowa z szynką,
  • Galantyna z drobiu,
  • Roladki z łososia wędzonego z musem chrzanowym,
  • Sałatka jarzynowa/sałatka grecka,
  • Marynaty,
  • Śledzie w trzech smakach,
  • Jajka faszerowane kolorowymi pastami twarogowymi,
  • Pieczywo, masło,
KOLACJA I:
  • Barszcz czysty,
KOLACJA II:
  • Filet z indyczej piersi zapiekany ananasem i serem podawany z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej,
KOLACJA III:
  • Boeuf Strogonow,
CENA OD OSOBY                                                                                                  170,00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
PAKIET ZŁOTY - 12 GODZINNY
ZUPA:
  • Klarowny bulion drobiowy z pierożkami
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 200g/os:
  • Tornedo z polędwiczek wieprzowych,
  • Muszelki schabu faszerowane pieczarkami i delikatnym serem,
  • Tradycyjny francuski Devolay,
Dodatki:
  • kluski białei i ciemnymi,
  • ziemniakami z wody,
  • frytki,
  • kapusta zasmażana,
  • zestawem surówek z warzyw sezonowych,
DESER I NAPOJE:
  • Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną,
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń
ZIMNA PŁYTA:
  • Patera mięs i wędliny z naszej wędzarni,
  • Wybór tradycyjnych pasztetów i teryn mięsnych,
  • Galantyna z drobiu,
  • Deska serów różnych z orzechami i winogronami,
  • Półmiski śledzi w trzech smakach,
  • Sałatka Królewska,
  • Sałatka brokułowa z fetą i palonymi migdałami,
  • Rożki szynkowe kremem chrzanowym nadziewane,
  • Pieczywo, masło,
SPECJALNOŚĆ WIECZORU:
  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowo – pieczeniowym z sezonowymi warzywami i kopytkami,
Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali, a następnie roznoszone przez kelnerów.

NA ZAKOŃCZENIE:
  • Wołowina po burgundzku,
DLA WYTRWAŁYCH:
  • Barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem,

CENA OD OSOBY                                                                                           185,00


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
PAKIET RUBINOWY - 12 GODZINNY

PRZYSTAWKA:
  • Kompozycja łososia wędzonego z musem ziołowym i pieczonymi warzywami,
ZUPA:
  • Kremowa zupa ze świeżych pomidorów z bazyliowymi grzankami,
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 250g/os:
  • Aksamitna cielęcina faszerowana szpinakiem i serem gorgonzola,
  • Tradycyjny polski schab pieczony ze śliwkami,
  • Roladka drobiowa z farszem z polskich borowików,
  • Roladki z soli zapiekane w boczku,
Dodatki:
  • kluski białe i ciemne,
  • ziemniaki z wody,
  • ryż biały,
  • kapusta zasmażana,
  • zestawem surówek z warzyw sezonowych,
DESER I NAPOJE:
  • Sorbet cytrynowo-malinowy z Martini,
  • Kawa, herbata, napoje zimne -bez ograniczeń,
ZIMNA PŁYTA:
  • Teryny rybne z sosem musztardowym,
  • Śledzie w śmietanie z jabłkami i w sosie pomidorowym na ostro,
  • Tarta ze szpinakiem i karmelizowaną w winie cebulą,
  • Pasztety i mięsne teryny z sosem borowikowym,
  • Wędzony indyk z pikantnym sosem z pomarańczy z zielonym pieprzem i marynowanymi gruszkami,
  • Rostbef pieczony na różowo,
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem, papryką i oliwkami,
  • Sałatka z ananasem i grillowanym kurczakiem,
  • Sałatka Waldorf z jabłek z rodzynkami i selerem naciowym,
  • Marynowane warzywa i owoce,
  • Pieczywo, masło,
SPECJALNOŚĆ WIECZORU:
  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowo – pieczeniowym z sezonowymi warzywami i kopytkami,
Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali, a następnie roznoszone przez kelnerów.

NA ZAKOŃCZENIE:
  • Ragout z polędwiczek wieprzowych z pieczarkami,
DLA WYTRWAŁYCH:
  • Żur staropolski z wiejską szynką i tartym chrzanem,
CENA OD OSOBY                                                                                           220,00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
PAKIET DIAMENTOWY - 12 GODZINNY
PRZYSTAWKA:
  • Plastry szynki parmeńskiej z paluszkami grissini i soczystym melonem,
Lub
  • Ryby gotowane w galarecie szafranowej z kremowym sosem chrzanowym i bukietem sałat,
ZUPA:
  • Aromatyczna zupa borowikowa podawana w chlebkach,
Lub
  • Kremowa zupa z zielonego curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem i krewetkami,
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 250g/os:
  • Sakiewka wieprzowa faszerowana borowikiem królewskim i oscypkiem podhalańskim,
  • Rolada z jagnięciny nadziewana karczochami i szpinakiem,
  • Supreme z perliczki z aromatem trufli,
  • Roladki z soli faszerowane krewetką,
Dodatki:
  • kluski białe i ciemne,
  • ziemniakami z wody,
  • ryż z warzywami,
  • kapusta czerwona ze śliwkami i rodzynkami,
  • zestaw surówek z warzyw sezonowych,
BUFET DESERÓW I NAPOJE:
  • Tarty z owocami, Szarlotka, Tiramisu z sosem truskawkowym i miętą,
  • Mus z czekolady z malinami lub wiśniami, sernik z sosem czekoladowym,
  • Owoce,
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń,
BUFET ZIMNY:
  • Filety z łososia wędzone na gorąco z marynowaną makrelą i sandaczem nadziewanym sałatką z jajek z sosem szczypiorkowym,
  • Terine rybne z sosem musztardowym,
  • Płatki pieczonego indyka i schab z nadzieniem bekonowym z gruszkami marynowanymi w słodkim sosie chilli,
  • Pasztety mięsne i wędliny wędzone z konfiturą żurawinową,
  • Płatki marynowanej w oliwie ziołowej mozzarelli z pieczonymi warzywami,
  • Tarta ze szpinakiem i borowikami z emulsją balsamico i płatkami Parmezanu,
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem z sosem curry, sałatka makaronowa z papryką i oliwkami,
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziem i groszkiem, sałatka jarzynowa polska,
  • Marynowane warzywa i owoce,
  • Pieczywo, masło,
BUFET CIEPŁY:
  • Filety z labraksa i łososia norweskiego z sosem cytrynowym,
  • Grillowane steki schabowe w sosie borowikowym z rozmarynem,
  • Medaliony z indyka w sosie z polskich borówek,
  • Makaron fettuccine z borowikami i zielonym pieprzem,
  • Kurczak na sposób tajski,
  • Kluski francuskie smażone w aromacie ziół,
  • Ryż dziki, ziemniaki zasmażane boczkiem, bukiet warzyw gotowanych,
SPECJALNOŚĆ WIECZORU:
  • Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem, kopytkami i sosem z pomarańczy,
CENA OD OSOBY                                                                                                  245,00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
PAKIET BRYLANTOWY - 12 GODZINNY
PRZYSTAWKA ZIMNA:
  • Sandacz w szafranowej galarecie z sosem szczypiorkowym z kwaśniej śmietany, jajkiem przepiórczym i czerwonym kawiorem,
Lub
  • Roladka z kaczki z mango i szpinakiem serwowana na sosie malinowym,
PRZYSTAWKA CIEPŁA:
  • Risotto z borowikami, tymiankiem i łososiem wędzonym,
Lub
  • Pierożki nadziewane farszem grzybowym na smażonej cebulce z bekonowymi chipsami,
Lub
  • Grasica cielęca smażona z jabłkiem i sosem wiśniowym na chrupiącej sałacie,
ZUPA:
  • Zupa kurkowa z kluseczkami ziołowymi, warzywami i pomidorowym concase,
Lub
  • Consome cielęce doprawione likierem Cointreau z pierożkami nadziewanymi kaczką, warzywami i kiełkami fasoli,
Lub
  • Kremowa zupa serowa z pikantnymi grzankami,
DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 300g/os:
  • Medaliony z sandacza z sosem szafranowym,
  • Marynowana w korzennych przyprawach pierś z kaczki z sosem orzechowym,
  • Pierś z bażanta nadziewana suszonymi morelami,
  • Grillowane kotleciki cielęce z sosem cytrynowym,
Dodatki:
  • ziemniaki gotowane, zapiekane,
  • kluseczki ziemniaczane smażone na złoto z bekonem i cebulą, marynowaną gruszką, warzywami z masłem i palonymi migdałami,
  • sałatki oraz surówki,
BUFET DESERÓW I NAPOJE:
  • Puchary lodów i sorbetów,
  • Tort okolicznościowy o wybranym smaku, szarlotka, tarta krucha z owocami,
  • Mus malinowy,
  • Galaretka z owocami na bazie włoskiego wina Chianti,
  • Owoce, Fontanna czekolady,
  • Kawa, herbata - bez ograniczeń,
  • Napoje zimne (Coca Cola, Fanta, Sprite, soki Cappy),
BUFET ZIMNY:
  • Łosoś gotowany z pikantnym sosem paprykowym i sałatką z ogórków z miodem i koperkiem,
  • Turban rakowy na sałatce warzywnej z jajkiem przepiórczym,
  • Pescaccio z tuńczyka z łososiem i szpinakiem z oliwą czosnkową i sałatką z karczochów i suszonych pomidorów z oliwą z avocado z kruszonym pieprzem,
  • Pieczony rostbef w musztardzie z sosem bekonowym i marynowanymi w oliwie warzywami,
  • Płatki pieczonej cielęciny w sosie tuńczyykowym,
  • Pasztety mięsne i wędliny wędzone z konfiturą żurawinową,
  • Wybór serów z winogronami,
  • Wędzony indyk z pikantnym sosem z pomarańczy z zielonym pieprzem i marynowanymi gruszkami,
  • Tarta ze szpinakiem i borowikami z emulsją balsamico i płatkami Parmezanu,
  • Sałatka Waldorf z jabłek z orzechami i rodzynkami, sałatka makaronowa z papryką i oliwkami,
  • Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem, płatkami parmezanu, grzankami i sosem anchois,
  • Sałatka jarzynowa polska,
  • Marynowane warzywa i owoce,
  • Pieczywo, masło,
BUFET CIEPŁY:
  • Jesiotr i szaszłyki z owoców morza z sosem cytrynowym,
  • Pieczony udziec jagnięcy w aromacie rozmarynu i czosnku z sosem z czerwonego wina,
  • Pieczyste z dzika w sosie myśliwskim,
  • Medaliony z indyka w sosie z polskich borówek,
  • Grillowane steki schabowe w sosie bekonowym z ogórkami,
  • Kluski francuskie smażone w aromacie ziół,
  • Ryż dziki, ziemniaki zasmażane boczkiem, bukiet warzyw gotowanych,
SPECJALNOŚĆ WIECZORU:
  • Pieczone udźce wieprzowe szpikowane goździkami z delikatnym sosem ziołowo – pieczeniowym z sezonowymi warzywami i kopytkami,
Udźce prezentowane w całości przez kucharzy na środku sali a następnie roznoszone przez kelnerów.

CENAOD OSOBY                                                                                              275,00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Proponujemy również zabawy poprawinowe:

Obiad poprawinowy dwudaniowy: od 40 pln/os

 

Zimna płyta: od 40pln/os

Ciepła kolacja: od 10pln/os